Când copiii lui Donald Trump sau membri ai echipei de campanie soseau în sudul Floridei în 2016, în timpul campaniei electorale, ei erau adesea întâmpinați la aeroport de Zoltan Tamas într-un Cadillac Escalade negru. Fiind membru de bază al echipei de securitate la de la clubul de golf Trump National din orașul Jupiter, Tamas avea permis de port armă. El a cumpărat o casă, și-a plătit taxele și nu a încălcat legea niciodată din 2011, de când a emigrat legal din România în SUA, și până acum, scrie New York Times.

Dar, de opt luni de zile, Tamas, 38 de ani, este închis într-o unitate penitenciară aflată la sute de kilometri de locul unde trăiește familia sa și duce o lungă bătălie juridică pentru a rămâne în Statele Unite. În această perioadă, el nu și văzut nici soția, nici fiul de 11 ani și nici fetița de 8 ani ce suferă de o boală congenitală de inimă.

Românul este în această situație din cauza campaniei anti-imigrație de pe agenda președintelui american, iar scrisorile de sprijin pe care le-a prezentat din partea unor influenți oameni de afaceri și a foștilor lui șefi nu l-au ajutat să primească vreun semn de clemență.

Tamas, deținător al unei cărți verzi, a fost arestat de autoritățile de imigrație după ce a cerut cetățenia americană, în 2016, verificările făcute în privința trecutului său arătând că a fost condamnat în lipsă, în România, pentru fraudă în asigurări.

Avocatul lui a făcut apel la decizia de deportare a judecătorului și a cerut agenției de imigrare (ICE) să fie lăsat în libertate în timpul procesului, solicitare respinsă.

Zoltan Tamas a început să lucreze pe proprietatea lui Trump în iarna anului 2007, când avea 25 de ani.

El făcea parte dintr-un grup de muncitori din România și alte țări care lucrau în complexul Mar-a-Lago pe baza unor vize de muncă temporare. Era chelner la clubul de pe plajă și parca mașinile clienților. În acel an, prietena lui, Alina Rogozan, a venit în SUA din România cu viză turistică. Cei doi s-au căsătorit în Las Vegas și și-au făcut luna de miere în Hawaii.

Ei s-au întors în România, unde Tamas și-a ajutat socrul să-și administreze brutăria. În 2008, li s-a născut primul copil, David. În 2011, Zoltan Tamas și familia lui au câștigat la loteria vizelor dreptul la rezidență permanentă în SUA. El s-a mutat în West Palm Beach și a cumpărat o casă cu trei camere pentru familia sa, ce era pe cale să-și mărească numărul.

Fostul lui șef de la Mar-a-Lago l-a angajat imediat, spune soția lui, care atunci a rămas în România cu familia ei pentru că aștepta nașterea celui de-al doilea copil. Fiica lor, Rania, s-a născut în România cu o malformație la inimă. Când avea doar 5 zile, ea a fost dusă în Germania pentru două operații de urgență. Ulterior, Alina Rogozan și copiii s-au dus să fie alături de Zoltan în Florida, sperând că fiica lor va beneficia de o îngrijire medicală de cea mia bună calitate.

mai mult la :  www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here