Vargas Llosa: ”Criza coronavirus n-ar fi existat dacă în China ar fi fost democrație”. Reacția guvernului de la Beijing

China a ripostat în termeni duri după ce laureatul premiului Nobel pentru literatură, Mario Vargas Llosa, a publicat în ziarul spaniol El Pais și în La Republica din Peru un articol în care susține că criza coronavirusului nu s-ar fi declanșat dacă această țară ar fi fost o democrație, transmite AFP.

”Nimeni nu pare să remarce faptul că nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat dacă China ar fi fost o țară liberă și democratică și nu o dictatură”, a scris laureatul Premiului Nobel, pe care l-a primit în 2010.

În replică, ambasada Chinei în Peru a dat publicității un comunicat în care susține că ”Noi respectăm libertatea de expresie, dar asta nu înseamnă să acceptăm afirmații defăimătoare și stigmatizări”. Regimul de la Beijing îi cere scriitorului peruvian ”să nu răspândească opinii iresponsabile”

În articolul său Llosa, acum în vârstă de 83 de ani, subliniază că ”cel puțin un medic, dar foarte probabil mai mulți, au semnalat din timp apariția virusului, însă în loc să ia măsuri, guvernul chinez a ascuns informații și a încercat să-i reducă la tăcere pe cei care avertizau, așa cum fac în general dictaturile”.

mai mult la  www.rfi.ro

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Blue Air lanseaza 40 de rute în Orarul de Vară 2021:...

0
Blue Air anunta peste 40 de rute noi (și reintroduse) în Orarul de Vară 2021. Noile rute incluse în programul de vară sunt următoarele: Din...
- Advertisment -