38.6 C
București
joi, 18 iulie 2024

CNN: Singura opțiune a Rusiei este să predea armele / Pe front nu mai are nicio șansă / Moscova nu mai poate adormi pe nimeni nici cu basmele ei nucleare, știind că NATO i-ar distruge armata instant

Must read

Sub semnătura lui Nick Paton Walsh, International Security Editor al CNN, postul american publică o amplă analiză prin care anticipeazâ evoluția războiului declanșat prostește de Rusia în Ucraina.

❝Războiul Rusiei din Ucraina a dovedit că aproape toate ipotezele au fost greșite, iar Europa se întreabă acum ce mai este sigur de presupus.

Invazia sa din februarie a reușit să surprindă din toate punctele de vedere. Pentru cei care credeau că Moscova era suficient de sănătoasă la cap pentru a nu încerca o asemenea întreprindere masivă și nesăbuită. Celor care credeau că armata rusă va valsa pe un teritoriu de 40 de milioane de oameni și va trece la operațiuni de curățare în 10 zile. Și celor care credeau că au avut abilitățile tehnice și de informații pentru a face mai mult decât să bombardeze la întâmplare zone civile cu artilerie îmbătrânită; că armata Kremlinului a evoluat de la nivelarea Groznîi din Cecenia în anii ’90.

Și, în cele din urmă, pentru cei care considerau că sabotajul nuclear era un oximoron în 2022 – că nu puteai amenința la întâmplare oamenii cu bombe nucleare, deoarece distrugerea pe care acestea o aduceau era completă, pentru toată lumea de pe planetă.

O farsă rusescă

Rusia a cheltuit miliarde de dolari pentru a-și moderniza aparent armata, dar se pare că a fost, în mare măsură, o farsă. A descoperit că lanțurile sale de aprovizionare nu funcționează la câteva zeci de kilometri de propriile granițe; că evaluarea sa despre Ucraina ca fiind disperată să fie eliberată de propriul „nazism” este produsul distorsionat al unor yes-meni care dau din cap, hrănind un președinte – Vladimir Putin – cu ceea ce a vrut să audă în izolarea pandemiei.

 

CNN: Singura opțiune a Rusiei este să predea armele / Pe front nu mai are nicio șansă / Moscova nu mai poate adormi pe nimeni nici cu basmele ei nucleare, știind că NATO i-ar distruge armata instant

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

spot_img

Latest article