22.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024

Este mai greu să trimitem oameni pe Lună față de acum 55 de ani? Adrian Șonka, astronom: Să mergi pe Lună nu este ca și când te urci în tren și mergi la Giurgiu

Must read

Unele misiuni către Lună eșuează, altele sunt amânate, așa că pare că este mai greu să trimitem oameni și sonde acolo, decât acum peste 50 de ani, Nu este chiar așa, iar numărul de reușite va crește în următorii ani. Câte s-au schimbat față de explorările din anii ’60? Chiar vom vedea oameni locuind pe Lună sau plimbându-se pe Marte?

L-am întrebat pe astronomul Adrian Șonka dacă este mai greu acum de ajuns la Lună față de cum a fost acum peste jumătate de secol.

„Oriunde am merge în spațiul cosmic – pe Lună, pe Marte, în altă parte – mergem la fel cum mergeam în anii ’60, iar singura diferență este că soft-urile sunt mai bune. Tehnologia nu este neapărat mai bună, fiindcă mergem în același fel, cu același tip de rachete, sonda care ajunge la destinație are câteva motoare mititele și funcționează la fel ca în anii ’60. Totul este cam la fel, în afară de software”.

science.hotnews.ro

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

spot_img

Latest article