38.6 C
București
joi, 18 iulie 2024

Petre M. Iancu : Libertății, un ultim cuvânt

Must read

Prolog pe pământ. Spune drept: cine te-a plătit, infamule? BND, Mossadul, CIA?

Mărturisesc cinstit: oricât ar fi fost de mult și de frumos, vine momentul despărțirii. Așa și al meu, de lungul șir de mii de articole, relatări, știri, analize, interviuri și comentarii pe care le-am consacrat libertății la Deutsche Welle. ”Doi C V.L”., cum duios i s-a spus, la un moment dat, la o televiziune de știri românească.

Zic nu fără motiv ”consacrat”, articulându-mi astfel convingerea, întemeiată pe argumente de sorginte biblică, potrivit căreia nu se poate construi o relație stabilă cu sacrul în afara libertății. Și în lipsa ei. Iată motivul pentru care i-am dedicat libertății majoritatea covârșitoare a dialogurilor, textelor, analizelor, reportajelor și comentariilor mele din cei 35 de ani trecuți.

De atâta timp mă tot zbat pe ogorul jurnalistic apusean. Unde mi-am condus plugul mai întâi la posturi occidentale, sub comunism, fericit că le pot spune și scrie adevărul oamenilor nedreptățiți și prigoniți, în mijlocul cărora m-am născut și am crescut. M-am bătut inițial cu Ceaușescu, apoi cu mai-marii regimului postcomunist, care au cerut să fiu dat afară din slujbă. Apoi, între alții, cu intelectuali parțial negaționiști. După, cu alți stâlpi ai cleptocrației dâmbovițene. Cu Putin. Cu terorismul islamist. Cu neolegionarii. Apoi cu un puci parlamentar. Apoi cu moguli care m-au dat în judecată și au pierdut. Apoi cu nerușinea regimului unui infractor care a atacat la baionetă toate articulațiile sistemului de drept edificat de Monica Macovei. Și cu regimul Grivco, al președintelui care promite reforma ca s-o îngroape definitiv. Și, tot mereu cu maoiștii și revoluția lor culturală de peste ocean.

mai mult la  :

Libertății, un ultim cuvânt

Petre M. Iancu

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

spot_img

Latest article